Onze babyproducten: wat gebruik je wanneer?

Weet jij als kersverse ouder precies welke babyproducten jij moet gebruiken voor je kind? Als we de schappen mogen geloven heb je een grotere opbergkast nodig. Bij Naïf vinden we dat lichaamsverzorging simpel hoort te zijn. Daarom hebben we alleen producten nodig die je baby echt nodig heeft. Hoe je die gebruikt lees je hier.

 

Week 1-4: Newborn Essentials

Natuurlijke beschermlaag: Vernix Caseosa

Je baby wordt geboren met een natuurlijke beschermlaag, wat ook wel vernix caseosa wordt genoemd. Of in de volksmond: huidsmeer (het is een vettig laagje). Wist je dat deze laag on in de 20ste week van je zwangerschap wordt aangemaakt? Hoe later je kindje wordt geboren, hoe minder smeer er op de huid van je baby zit. Deze laag is eigenlijk heel handig, want het beschermt tegen infecties. Ook zorgt het er voor dat je baby minder snel afkoelt. Schrob het er daarom ook niet af bij de eerste paar badsessies. Om deze beschermlaag te behouden hebben we een aantal producten ontwikkeld die de huid op een natuurlijke manier verzorgen.

Je vindt ze in de Newborn Essentials :

  • Een milde badolie, voor de eerste badmomenten. Deze legt een olie achtig laagje op de huid zonder te glibberen.
  • Na het badderen kun je een baby olie gebruiken om een babymassage toe te passen. Dit is handig voor het verminderen van buikkrampjes, maar net zo goed voor bonding met je pasgeboren kroost.
  • Billencrème, geneest en verkoelt bij de eerste luieruitslag.

Vanaf week 1 : Naïf Starter Kit

Niet alle producten gebruik je vanaf dag 1. Zo heeft niet iedere baby een bos haar en hoeft het zeker niet iedere dag gewassen te worden. De Naïf Starter Kit bevat alle producten die je de eerste paar maanden nodig hebt en gebruikt:

  • Reinigende Wash Gel – een milde washgel te gebruiken voor onder de douche of in bad.
  • Milde badolie, voegt een melkachtig olielaagje toe aan het bad (zonder te glibberen) en behoudt de natuurlijke beschermlaag.
  • Billencrème, geneest en verkoelt de huid bij de eerste luieruitslag met natuurlijke zinkoxide
  • Vette crème, te gebruiken voor het hele lichaam bij droge plekjes en eczeem
  • Verzachtende babyolie, te gebruiken voor babymassage en dagelijkse verzorging van de (droge) huid
  • Bodylotion, voor de natuurlijke bescherming van de huid, iedere dag weer


Top 5 meestgebruikte babyproducten voor baby’s vanaf 6 maanden

Ondanks dat alle producten van Naif ontwikkeld zijn voor de gevoelige babyhuid, is niet ieder product relevant voor een newborn. Een baby zonder haar behoeft geen babyshampoo of haarlotion. Mag wel. Ook kan een bad vol met bubbels wat overweldigend zijn voor een pasgeborene, net als Splashing Bath Bombs voor plezier in bad. 

Top 5 meestgebruikte babyproducten: