Meestgestelde vragen rondom babyverzorging

Hoe vaak moet je de haren van een baby wassen?

De eerste maanden heb je alleen water nodig voor de lokken van je baby. Daarmee kun je veilig de haren van een baby wassen. Als je mini meer haar krijgt, kun je 1 keer per week shampoo gebruiken. Zelfs als ’ie geen haar heeft, is Naïf babyshampoo fijn. Hij verzorgt ook de hoofdhuid namelijk.

Heb je een speciale babyshampoo nodig?

Een speciale shampoo voor je mini is een must. Babyshampoo is minder zuur dan je eigen haarverzorging. Onze Naïf Milde babyshampoo is er voor iedere little one en bevat geen PEG, SLS/SLES, phenoxyethanol, parabenen en minerale olie. Dat maakt ‘m extra mild.
De milde babyshampoo is dermatologisch getest en geeft een instant good hairday. Plus: het ruikt heerlijk en deze bubbles prikken niet in de ogen. Kijk je baby shinen!

Help, mijn baby heeft last van eczeem!

Dat kan de beste overkomen. Houdt de plekjes vet met een crème op basis van natuurlijke oliën, zoals Naïf’s Vette Crème. Vermijd lang en warm badderen en gebruik een badproduct op oliebasis, zodat de huid direct wordt gevoed. Extra tip; kijk ook even naar het wasmiddel dat je gebruikt, sterke geurstoffen en harde reinigingsmiddelen kunnen ook effect hebben op eczeem. Oh en draag geen wollen kleding direct op de huid.

Hm, mijn kind heeft last van schilfertjes op de hoofdhuid

Dat kan zomaar eens ‘berg’ zijn. Dit is niks ernstigs, gewoon een kwestie van overtollig talg. Dit gaat opeenstapelen en kan gele schilfers veroorzaken. Je kunt deze verzachten met een natuurlijke babyolie en deze met een zachte borstel los borstelen.

Hoe verzorg ik de rest van het babylichaam?

In het begin doe je je kind zo’n twee à drie keer per week in bad. De handjes kun je geregeld schoonmaken met een nat washandje. Heeft je baby een gevoelige huid of eczeem, dan volstaat gewoon water in het begin. Je kunt na een week wel beginnen met ene heel klein scheutje wasgel of milde bad-olie in het badje te doen. Wij gebruiken geen chemicaliën in onze producten of irriterende stoffen.
Was goed in de plooien, denk: liezen, oksels, tussen de vingers en in de nekplooien en laat je baby niet langer dan vijf minuten in water liggen.

 

 

Vragen? Let us know! Chat met ons, Bel ons op 0471301466 of mail naar info@coiffusion.be